vrijdag 1 november 2013

Lancering Agenda #StartupNL

Bij terugkeer in Nederland eerder dit jaar was het een van mijn wensen om wat meer thuis te raken in politiek Den Haag. Na wat gesprekken kwam ik in contact met Anne-Wil Lucas, Tweede Kamerlid voor de VVD met als portefeuilles onder meer techniek, vestigingsklimaat, innovatie en wetenschap.

Anne-Wil stond op het punt te beginnen aan een initiatief om het starten en laten groeien van innovatieve startups beter te faciliteren. In dat kader ging zij het gesprek aan met vele partijen in de markt, investeerders, ondernemers, accelerators, juristen, etc. Ik ben bij haar aangehaakt en heb de afgelopen maanden mee kunnen kijken en werken aan wat vandaag gelanceerd is als Agenda StartupNL. In die agenda staan voorstellen en oplossingsrichtingen voor uitdagingen en problemen die startups (ook vanuit mijn eigen ervaring) tegenkomen, en waar de politiek daadwerkelijk de zaken makkelijker, eerlijker en interessanter kan maken.

Ik ben erg benieuwd naar de mate waarin het gaat lukken om de voorstellen ook ├ęcht gerealiseerd te krijgen, en ondertussen zijn feedback en andere suggesties ook nog zeker welkom. Hier in de comments, of anders via @annewillucas.

Een van de gesprekken die we in het kader van dit project gevoerd hebben was overigens met Rockstart, het is dus ook niet toevallig dat ik daar nu druk in de weer ben met de nieuw opgezette Smart Energy Accelerator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten