woensdag 1 april 2009

Twitter en Hyves Live tijdens de SpinAwards

Morgen is het weer zover, dan vindt de uitreiking plaats van de SpinAwards 2008 in de Gashouder. Dat gaat een mooi feest worden, en om daar live verslag (voor later;-)) van te doen hebben we samen met de SpinAwards organisatie besloten om een nieuwe Hyves dienst die avond te introduceren. Eentje die pas binnenkort algemeen beschikbaar zal komen voor iedereen. Hyves Live.

Hyves Live

Hyves Live heeft tot doel om het Hyven 'naar buiten te brengen' als het ware, om interactie tussen Hyvers te faciliteren op plekken waar ze samen komen, of ze elkaar nu al kennen of niet. Via de mobiele applicaties, de website, SMS & MMS en Twitter is het mogelijk om via publieke schermen met elkaar bezig te zijn door het direct kunnen plaatsen van krabbels, foto's en wiewatwaartjes. Hyves Live komt binnenkort gratis en volledig aanpasbaar beschikbaar voor alle 40.000 publieke Spots (horeca, events, openbare plekken, winkels) op Hyves.

Hoe werkt het? Zorg dat je de nieuwste versie van de Hyves iPhone- (hopelijk donderdag in de App Store) of Java-applicatie (SMS 'hyves' naar 4983) hebt geinstalleerd en/of je mobiele nummer hebt geverifieerd (SMS 'login hyvesgebruikersnaam hyveswachtwoord' naar 4983) en/of je Twitter account hebt gekoppeld aan je Hyves account. Niet noodzakelijk, maar wel handig is het om ook even lid te worden van de SpinAwards Spot (SMS 'spinawards lid' naar 4983).

Zorg er vervolgens voor dat je bij alles wat je doet met Hyves de koppeling maakt met de SpinAwards spot (@ spinawards) en hetzelfde geldt voor het gebruik van Twitter (eindig je tweets met #spinawards of @ spinawards). De rest gaat vanzelf, voor dat je het weet ben je voor iedereen zichtbaar op het grote scherm, en uiteraard ook de volgende dag nog op Hyves;-)

7 opmerkingen:

 1. Kun je niet SMSen met een Blackberry;-)?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg cool Yme. Maar wanneer wordt Blackberry eindelijk eens ondersteund? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. "(SMS ‘login hyvesgebruikersnaam hyveswachtwoord’ naar 4983)"..  Gedurfd :) Opt-in? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. We zochten naar de meest vriendelijke en veilige manier om nummers te verifieren van mensen die reeds een Hyves account hebben, zonder dat je mobiel internet moet kunnen gebruiken. Dat laatste is voor veel mensen nog een drempel. Een volledige SMS dialoog is dan de enige manier wanneer je niet achter de PC zit...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha, dat moet nog net lukken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Iets soortgelijks zag ik laatst ook al ergens voorbij komen...., krabbelwall.nl. Hoe doen zij dan de authenticatie van gebruikers? Zoals ik toen uit hun film op kon maken sms'te je alleen 2 hyvesnamen. Ofwel, geen authenticatie?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Klopt, geen authenticatie. Hier wel...

  BeantwoordenVerwijderen