zaterdag 19 april 2008

Niet genoeg bandbreedte

Het is een discussie die op deze blog al meerdere malen gevoerd is, maar ondanks het heilige geloof van sommigen lijkt het toch echt zo te zijn dat we snel tegen de capaciteitsgrenzen van het internet gaan aanlopen. Met name omdat we allemaal TV op het web willen kijken. En dan is 40% van de Europeanen nog niet eens online....

"Cicconi added that more demand for high-definition video will put an increasing strain on the Internet infrastructure. "Eight hours of video is loaded onto YouTube every minute. Everything will become HD very soon, and HD is 7 to 10 times more bandwidth-hungry than typical video today. Video will be 80 percent of all traffic by 2010, up from 30 percent today," he said."

5 opmerkingen:

 1. Iedereen die kan rekenen weet dit. Pak een gemiddelde TV serie: 110Mb download DivX regulier, 390Mb bij 720P en 1.4Gb bij 1080P. Filmpje in HD, losless met alles erop en eraan: 25.4Gb. En dan hebben we het over downloads, waarvoor je netwerk vertraging mag hebben. Wil ik het niet hebben over streaming waarvoor vertraging niet acceptabel is en dus nog meer vergt van het netwerk van je provider. Kansloos, VDSL included.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik las twee weken geleden over een 'nieuw' internet dat 10.000 keer sneller is dan het huidige in de media. Was uitgevonden door grondlegger van het www en vanaf volgend jaar beschikbaar. Da's dat toch opgelost?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je een linkje naar dat bericht hebt misschien wel ja;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Yep, 10.000 keer sneller maar wel over glasvezel. Moet je dat eerst wel hebben liggen...

  CERN Launches Superfast Internet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. [...] stelling dat we voorlopig nog geen TV gaan kijken via het web is hier al vaker door mij geponeerd. Roeland Stekelenburg van de NOS heeft de discussie in Nederland eens goed aangezet aangezien ze op [...]

  BeantwoordenVerwijderen