donderdag 6 december 2007

Bizner, niet de bank voor ondernemers

Een tijdje terug schreef ik hier over mijn eerste ervaringen met Bizner, en die waren uiteindelijk heel positief. Dat positieve was echter van korte duur, en ik wordt daar dagelijks aan herinnerd als ik de misleidende reclames op televisie zie. Ik kreeg net een reactie op mijn eerste blogpost over Bizner binnen van iemand die zeer lovend spreekt over deze reclames en daar moet ik toch even op reageren:

"De reclames zijn anders dan anderen. Een jonge vrouwenstem fluisterd je veelbelovende dingen, dingen die andere banken niet doen. Kleine startersleningen, zonder moeilijke vragen of businessplannen, of gewoon wat advies, om je op weg te helpen. Kleine startes in mijn omgeving voelen zich ook aangesproken door deze stem van Bizner, ‘hadden ze dat in mijn tijd maar’…


Raar genoeg heb ik geen twijfel aan de oprechtheid van dit jonge bedrijf product en motiveert Bizner ongetwijfeld velen om inderdaad die droom na te streven. Een eigen bedrijf."

Maar de bank voor ondernemers blijkt uiteindelijk alleen maar mooie beloften te maken, het is zeker geen bank voor ondernemers. Ik moest zelf namelijk al vrij snel vanwege fiscale redenen een eenmanszaak omzetten in een BV. En daarvoor is een bankverklaring nodig. Wie bel je dan? Je bank natuurlijk. Maar wat was de reactie van Bizner? Open maar een rekening bij een andere bank, want bankverklaringen uitgeven vinden wij te lastig.

Even samenvattend: stel je start een onderneming en wil daarvoor een BV oprichten, dan is Bizner dus niet jouw bank. Al claimen ze dat wel in hun prachtige commercials.

70 opmerkingen:

 1. hmmmm. maar volgens mij wil je sowieso je bank dat niet laten regelen. een fiscalist / slimme accountant zou ik er eerst naar laten kijken, die regelt dan wel de rest, notaris enzo. De bank is alleen goed voor het uitgeven van een banknummer en de bankgarantie. ik zie bv structuren opzetten/oprichten niet als een bankzaak.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Frank, het is precies die bankgarantie (de bankverklaring) die ze niet willen/kunnen afgeven. Dat is toch best apart voor een bank niet;-)? En zonder die bankgarantie kun je weer geen BV opstarten. En om het nog gekker te maken kan ik bij Bizner mijn rekening niet overzetten van een eenmanszaak naar een BV zonder dat de BV is opgericht....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ah!... ja een ondernemersbank die geen bankverklaring afgeeft is vaag... volgens mij is het enige wat ze moeten doen is checken of er 18k op de rekening staat en dan dat schriftelijk bevestigen bij je notaris. Als dat al teveel hassle is dan weet ik het ook niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Precies, dat ze dan nog dit soort commercials durven uit te zenden snap ik dus niet. Is gewoon misleidend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een bankverklaring is toch niets anders dan een briefje met daarop:  "mij zijn bank, hij zijn klant, hij 18.000 euro op rekening bij ons heb"  ??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi Yme,  Bedankt voor je pingback, briljante ontdekking, blij dat je dit er nog even bij meld.  Helaas moeten we dus constateren dat zoals zovaak wantrouwen op reclames terecht is... Overigens lijkt hier de 'catch' van de Rabo in te zitten, kreeg je niet een aanbod om 'heel simpel' een 'echte rekening' te openen bij de Rabo zelf? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nee, dat verbaasde mij ook al. Maar het hele verhaal is uberhaupt al vreemd aangezien de Rabo natuurlijk wel zo'n bankverklaring kan afgeven en Bizner slechts een Rabo-produkt is zoals jij ook al had opgemerkt...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb laatst ook een BV opgericht die eerst nog een BV io was (in oprichting), daar kon ik ook niet bij Bizner terecht.  Reclames zijn inderdaad mooi en apart, maar kwaliteit is uiteindelijk wat je merk maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik had het er met mijn notaris over, en inderdaad blijkt in de procedure van het oprichten van een BV een aantal "kip-ei" situaties te zitten. De ene partij wil pas iets doen als de andere partij daarvóór al iets geregeld heeft en vice versa. Zo moet je bij inschrijving bij de KvK een telefoonnummer opgeven, terwijl bij het aanvragen van een zakelijk telefoonabonnement een KvK-nummer wordt gevraagd.

  Maar blijkbaar is Bizner niet in staat om adequaat met dit soort situaties om te gaan. Ik zit inmiddels 'gewoon' weer bij mijn huisbank. Jammer voor Bizner, want het zag er interessant uit. Vraag me af hoeveel klanten ze op bovenstaande manier gaan binnenhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ben inderdaad nu ook zelf maar weer met ABNAMRO in gesprek aangezien ik daar prive ook al bankier. Maar Bizner heeft nog een paar dagen om dit bericht te lezen en het weer te fixen;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jammer. Onderscheidend product, en er is zeker vraag naar. Jammer dat het weer eens een wassen neus blijkt te zijn. Mochten ze je weblog lezen en alsnog met een oplossing komen dan horen we dat natuurlijk graag ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat heb ik weer ;-) Heb ik me net bij Bizner aangemeld omdat ik hun helpdesk zo goed vond. Zaterdagavond mailtje, zondagochtend antwoord. Nou ja, dan maar geen BV.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik kwam er een maand of 3 geleden ook achter: http://twitter.com/carpy/statuses/263592292


  Werkelijk een ongelofelijk verhaal. En dat je dan nog met durft te claimen dat je de bank voor ondernemers bent. Ik moest oprecht zeer hard lachen toen de dame bij hun servicedesk mij dit bevestigde en heb ze veel succes gewenst. Maar dan wel zonder mij als klant...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ben na mijn belletje met Bizner ("BVio kan niet bij ons meneer") maar naar de ABN gegaan, maar die waren ook niet echt snel. Heb f*cking bijna 4 weken op mijn rekening moeten wachten, behoorlijk waardeloos...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Goed om te lezen dit.  Over de reclames zijn we het blijkbaar allemaal eens, dit bespaart me weer wat tijd.  - OD

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het is Bizner in ieder geval goed gelukt om de aandacht van de blogosphere te trekken.  Behalve dat ze via Webads "mooie" uitrolbare leaderboards hadden op onder meer Dutchcowboys en Marketingfacts, hebben ze ook via onconventionele reclame de redactionele aandacht van de bloggers getrokken.  Maar, als ik dit zo lees moet ik denken aan de gevleugelde kreet: The best way to kill a bad product is with good advertising.  Jim

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Blij dat ik dit nog even lees, wilde voor 1 januari overstappen op Bizner. Mooi niet nu, lijkt me een behoorlijk onvolwassen product. Heb al een BV, maar een bankverklaring word wel bij meer dingen verlangd volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bizzner is toch een product van de Rabobank? Anyway, Yme is het gelukt met de ABN / Fortis ?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Lees net op de Bizner site: Vragen staat vrij! Bel Frank Klemann, Directeur Bizner 040 - 233 8916. Idee? :)  Ik zit ook net te overwegen over te stappen, o.a. in verband met de fijne termijndeposito regelingen die ze hebben. Maar een overgang naar een BV staat voor mij ook om de hoek. Nog maar eens even heroverwegen dan...

  BeantwoordenVerwijderen
 20. [...] lees hier meer over mijn inmiddels negatieve ervaringen met Bizner die er zelfs toe hebben geleid dat ik in [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Bart, Frank Klemann heeft zelf al gereageerd per email. Ik heb hem gevraagd of ik die mailwisseling hier kon publiceren, maar dat wilde hij niet. Op mijn uitnodiging om hier zelf een reactie te geven is hij niet ingegaan.  Samenvattend was zijn argument dat er weinig vraag naar deze dienstverlening (bankverklaring) zou zijn. Dat kan ik me onmogelijk voorstellen en daarbij probeert deze bank mensen aan te sporen om te ondernemen en dat gaat simpelweg niet zonder die bankverklaring.  Ik zou dus niet voor deze bank kiezen als ik jou was, en zou dit bericht vooral doorgeven aan mensen die ook overwegen ondernemer te worden. Daarmee kan die misleidende reclame hopelijk een beetje geneutraliseerd worden;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Omdat mijn eerste contact zo goed was (zaterdag mailen en op zondag antwoord) heb ik me voor Bizner aangemeld. Spullen ingevuld. Bleek onvoldoende. Toen moest er een afspraak gemaakt worden met een bedrijf dat mijn paspoort op de foto kwam zetten als legitimatie. Dat is nmiddels al weer twee weken geleden. Ben inmiddels al 6 weken bezig om een rekening te krijgen. Doe er nog niks mee, dus kan ook nog een andere rekening nemen. Maar goed: wat raden jullie dan wel aan? Of is het dan lood om oud ijzer?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. @erwin: ik heb positieve ervaringen bij zowel Rabobank als Postbank.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Ik ben niet echt te spreken over de huidige dienstverlening van Bizner. Wat dat betreft dan misschien maar een goed idee dat ze geen andere diensten er bij oppakken.  Moet wel gezegd worden dat de service desk ('Q') niet snel maar wel een enorm goede 'tone of voice' heeft en dat de koppeling met Reeleezee handig is.  Nu is de impact nog klein voor mijzelf dus de drempel om weer te gaan laag. Maar merk wel dat ik in mijn selectie voor een nieuwe bank nu automatisch de Rabobank uitsluit. Misschien is de voetnoot bij elke mail "Bizner is een handelsnaam van Cooperatieve Centrale Raiffeisen-Boerenleenbank B.A., etc..." toch niet zo'n handige reminder?  p.s.: waarom hoor ik nooit iemand over SNS Bank?

  BeantwoordenVerwijderen
 25. SNS Bank ken ik niet (behalve als opdrachtgever ;) ), maar Fortis wel. Dat is wel de meest saaie doorsnee bank die er is. Niets bijzonders aan, maar daardoor misschien ook wel niet slecht. Producten zijn niet goedkoop, maar ook niet duur. De webwinkel (telebanking) is niet fancy, maar werkt wel altijd en wordt steeds een beetje beter. De service is niet slecht, maar ook niet per se superbijzonder.  Enfin, stel dat ze overal tweede beste in zouden zijn, kunnen ze gemiddeld genomen wellicht wel het beste presteren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik zou voor de Rabobank kiezen. Veel kennis en een redelijk persoonlijke benadering en een vaste account manager. Ik ben erg tevreden ook als het wat minder goed gaat kan je bij ze terecht. Ik heb wel begrepen dat het bij een aantal kantoren iets minder goed is geregeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zeer teleurstellende policy en reactie van Bizzner. Op de website van Jong MKB Nederland zal ik een bericht plaatsen met een verwijzing naar deze blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Binnen een week is voor mij alles door de ABN AMRO geregeld, dus misschien is dat een tip voor de mensen een bank zoeken....

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ook ik vond een online bank voor ondernemers een mooi concept waar een duidelijke behoefte aan bestaat. Vervolgens alle papieren deze zomer ingestuurd, waarop ik bijna 2 maanden later (!) en na te hebben nagebeld pas een reactie kreeg dat er nog iets ontbrak. Het ontbrekende stuk ingestuurd per post, na een week of 5 maar weer 's gevraagd of opening van de rekening nog ging lukken en toen bleek dat het stuk was kwijtgeraakt. Vervolgens ook nog per email opgestuurd. Na nog eens een week of 6 kreeg ik vervolgens onderstaand bericht, je gelooft het niet....!!!! Nog nooit zoiets amateuristisch meegemaakt. Toch maar weer terug naar ABN AMRO dan.... daar wordt je tenminste ook niet met dat semi-populaire 'je' en 'jij' aangesproken.

  Beste heer Visser,  Helaas is je aanvraag voor een Bizneraccount uit het systeem verwijderd als gevolg van een opschoningsactie. Dat is gebeurd kort voordat je ons de aanpassing van het zakenadres mailde. Ik verzoek je de aanvraag opnieuw in te voeren. Excuses voor het ongemak.  Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Q via 0800 - 2007 of mail naar Q@bizner.nl  Bizner

  BeantwoordenVerwijderen
 30. [...] some legal documents you need to start your own company. Yme Bosma experienced the same thing and blogged about it. His blog is one of the ten most-read marketing/tech blogs in Holland. Now, my guess would be that [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Nog zoiets: een maand of 2 geleden stond er op Bizner.nl dat ze eind 2007 Ideal zouden introduceren. Ik wilde klant bij ze worden, dus checkte vandaag nogmaals even de website. De datum was verdwenen, er stond nu alleen nog "binnenkort". Even bellen dan maar.  Ik krijg te horen dat dat waarschijnlijk het eerste kwartaal 2008 zou worden. "Dus dat is binnen nu en 3 maanden", was mijn reactie. Nee, daar kon ik beter niet vanuit gaan. Een exacte datum noemen ze liever niet, omdat ze die belofte dan ook na moeten komen. Dat is natuurlijk ook een tactiek: gewoon niets beloven:-(

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Thanks Yme, voor het delen van je Bizner ervaring. Was toch bijna in die 'Ben' fluistercampagne gaan geloven. Vraag blijft welke bank wel de taal spreekt van een start up. Grootbanken wisselen zo ongeveer tweewekelijks van account manager. Ook heel vervelend.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Van Google heb ik een cheque ontvangen voor teruggave van teveel betaalde BTW van een Adwords-campagne.  Dat dit niet de meest handige manier van geld overdragen is dat snap ik ook wel en dat een cheque inwisselen dus relatief hoge kosten met zich meebrengt snap ik ook. Maar Bizner doet het dus helemaal NIET. Je kunt bij Bizner geen cheques inwisselen, dit was het antwoord:

  Beste heer De Bruin,  Je kunt geen cheques bij ons storten.

  Ik adviseer je om dit via je privebank te doen.

  Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Q via 0800 - 2007

  of mail naar Q@bizner.nl

  Bizner

  Je kan cheques op bedrijfsnaam niet inwisselen bij "je" privebank.

  Verder heb ik tot 2 keer toe een verkeerde creditcard toegestuurd gekregen. Op de eerste kaart was mijn bedrijfsnaam niet goed geschreven. Ik heb hier 2 keer voor moeten bellen omdat na de eerste melding van de fout niets gebeurde. Vervolgens kreeg ik een nieuwe Bizner-creditcard en jawel: verkeerde voorletters op de kaart.  Dit aangevuld met het feit dat iemand me erop wees dat een bankverklaring helemaal niet mogelijk is bij deze "bank voor ondernemers" heeft me doen besluiten alles per brief op te zeggen.

  We zijn nu twee weken verder en Bizner heeft nog helemaal NIETS van zich laten horen.  De mijnheer die ik belde om een zakelijke rekening te openen bij de echte Rabobank vertelde mij dat er vaker klachten kwamen over Bizner.

  Bizner neemt zowel zichzelf, maar erger nog, ook haar klanten niet serieus.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. In mijn telefoongesprek met Bizner vroeg ik letterlijk of je 'alleen bij Bizner terecht kunt als je al een BV bent, en dus niet als je wilt starten'. Simpel antwoord: 'ja'. En dan bekijk je de reclame campagne nogmaals... Bijzonder ongewoon ondernemen als je het mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Goh Jelle, ook jij issue's met je credit card? Wat een drama is dat zeg. Na een aantal pogingen zo'n kaart te ontvangen dit maar gestaakt in overleg met 'Q'. Ik krijg nu wel elke maand opnieuw de opstart kosten doorgerekend van de credit card maatschappij die na een mailtje naar 'Q' weer gecrediteerd worden. Is ook zo'n handeling waar ik op zit te wachten...  Misschien doet Rabobank er verstandig aan de schade beperken en voor alle klanten een 'easy exit' naar de moederbank te organiseren?  Trouwens, als je een vergelijking met andere banken op de Bizner site doet (http://www.bizner.nl/vergelijkbiznermet/default.aspx) staat daar een groen vinkje achter "Online bankgarantie aanvragen". Is dat er ondertussen bij gekomen of gewoon onjuist?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik heb zojuist een reischeque gewonnen van 1.000 Euro omdat ik in december een online enquete heb ingevuld. Bizner is wat dat betreft goed bezig!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik moet zeggen dat ik tot nu toe redelijk tevreden ben over Bizner. Ben onlangs overgestapt - nadat de blauwe leeuw met allerlei kostentechnische hoogstandjes (vooral hoog qua prijs) op de proppen kwam. Een aantal dingen zijn inderdaad (nog) niet mogelijk, zoals het overschrijven van geld naar een privéspaarrekening. Wat ik op zich vreemd vind, zo moeilijk te regelen moet dat toch niet zijn.

  Afijn: vooral ook over het contact met Q redelijk tevreden, zij reageren altijd bijzonder snel. Verder vind ik het prettig dat je 'alerts' kunt instellen, zodat je per sms een seintje krijgt dat er geld op je rekening is gestort.  Ik moet er wel bij zeggen dat ik een eenmanszaak heb en dus niet met die overgang naar een BV zit. Waarschijnlijk - en zo te lezen dus zéker - een groot voordeel

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Het schijnt ook nog een keer dat bij krediet vertrekking er maar een heel bijzonder laag percentage door komt. Volgens mij is Bizner niet meer dan een prive rekening in een soort zakelijk jasje. Ik moet wel zeggen dat ik met de gewone Rabobank geen enkel probleem heb, alles binnen een week geregeld voor de oprichting van mijn BV's. Bij de Rabo heb ik mijn eigen contactpersoon en die roggeld alles voor me.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Nou had deze blog liever eerder gevonden...

  Paar maanden geleden klant geworden van Bizner. Reuze goed concept, uitwerking minder. Omdat ik graag wil gaan incasseren bij mijn klanten, gevraagd aan Q hoe ik dit moet instellen?  Antwoord: Een incassocontract is niet mogelijk bij Bizner. Omgekeerd kan wel. Je kunt andere partijen machtigen om automatische betalingen van je rekening te laten afschrijven.

  Via onze site onder de rubriek "binnenkort verwacht" of via onze nieuwsbrief word je op de hoogte gehouden van de meest recente ontwikkelingen.  Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Q via 0800 - 2007 of mail naar Q@bizner.nl  Bizner  Tja omgekeerd kan wel, ehhh ik wil helemaal niet dat er geld van mijn rekening wordt afgehaald door derden????

  Ik wil incasseren. Tja dat kan dus ook al niet bij deze bank speciaal voor ondernemers??? Handig? NOT!

  Dus ben bang dat ik toch maar even moet gaan babbelen met de plaatselijke rabo, alsnog.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Na ruim anderhalf jaar klant te zijn bij de Biznerbank wordt het nu toch tijd voor een overstap.

  Was zeer tevreden over deze bank totdat ik in februari een vraag had over een wijziging die zig voor deed binnen ons bedrijf.

  Ons bedrijf is om gezondheids redenen over gegaan van een V.O.F. naar een eenmanszaak.

  En daar begon het probleem bij de Bizner, ze moesten eerst navragen hoe ze dit moesten aanpakken, een weekje afwachten dan maar en het zou geregeld worden.

  Niet dus, na twee weken en het nodige gebel was er iets fout gegaan met de WID aanvraag ze zouden het opnieuw aanvragen, ondertussen wel de Biskey geblokkeerd dus geen internetbankieren meer, handig als je je rekeningen moet betalen en niet meer kunt zien welke facturen er zijn betaald door de klanten.

  Na weer een week verder kwam de koerier voor de WID en zou het zo opgelost zijn.

  Weer maar eens bellen maar ik moest nog maar even geduld hebben want er moest een nieuwe overeenkomst gemaakt worden die zouden ze zo snel mogelijk opsturen.

  Na een week nog niks ontvangen, weer een belletje, ze zeiden dat hij 14 maart was opgestuurd, hij kwam binnen op 21 maart met een dagtekening op de brief van 20 maart.

  Eeen eerlijke bank? dacht het niet, zo ga je niet met je klanten om!

  Dezelfde dag 21 maart de getekende overeenkomst teruggestuurd maar tot op heden nog steeds niet kunnen inloggen alles is nog geblokkeerd.

  Zelfs nog geen excuses of een schrijven de reden waarom dit allemaal zo lang moet duren.

  Het is nu 5 weken geleden maar het wordt maandag een laaste telefoontje dat het maandag opgelost moet zijn anders maak ik er een officiele aanklacht van want dit gaat werkelijk te ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Helaas zijn mijn goede ervaringen als beginnend ondernemer bij Bizner ook van korte duur. Door een relatief korte periode van ziekte kon ik als zzp-er geen omzet maken en daarvoor verzekeren was gewoon te duur. nu kwam ik door rente aftrek 49,50 boven mijn limiet uit en Wil Bizner in 1 keer de 5000 courant terug. Bijkomende invorderingskosten 700,00 en BTW dus totaal zo'n 6000 euro. Bijzonder ondernemend van Bizner toen ik hen vroeg waarom men mij niet even had gebeld over stand op de rekening toen ik ziek was vertelde men mij dat dat toch echt mijn eigen verantwoordelijkheid was. Ze hadden in die zin gelijk maar een beetje meedenken mag je toch wel van een bank verwachten. Maar goed dat was vroeger de NMB die dacht met je mee niet Bizner.

  Nu moet ik dus zo snel mogelijk 6000 euro ophoesten. Nee bizner heeft bij mij een rare nasmaak achtergelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Jelle de Bruin24 mei 2008 om 13:48

  Als aanvulling op mijn bericht van 9 January, 2008 om 8:13 pm.

  De Bizner bank heeft mij niet meer benaderd met betrekking tot de opzegging van mijn rekening zoals wel is beloofd. Na 3 maanden heb is pas een bevestiging van de opzegging ontvangen nadat ik daar zelf weer om moest vragen.  Ik werd er door iemand op gewezen dat Bizner ook niet doet aan buitenlandse overboekingen. Dit klinkt als een grap, maar ze zeggen bevestigen dit op de eigen website: http://www.bizner.nl/jaaroverzicht/dat_wat_beter_...
  Verder is NOG STEEDS geen IDEAL koppeling mogelijk bij Bizner.  Bizner stuurt mij nu ongevraagde email vanuit terugnaar@bizner.nl blijkbaar om mij over te halen weer een rekening te openen bij deze "bank". Op een email terug om te vragen of ze hiermee op willen houden is niet gereageerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. De voorwaarden en mogelijkheden worden duidelijk aangegeven op de website van Bizner! Beetje inlezen en je weet wat (niet) krijgt. Zondermeer goede ervaringen en wat de meesten schijnen te willen vergeten is dat Bizner qua kosten zondermeer de goedkoopste is. Altijd ABN-AMRO klant geweest en de bank-/transactiekosten daar lijken alleen maar te stijgen. In vergelijking met ABN-AMRO met Bizner een besparing van 50% op mijn bankkosten.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. @Karel: If you pay peanuts, you get monkeys.

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Toch vreemd dat een bank die zich zo profileert als ondernemersbank een hoop basisfunctionaliteiten niet kan/wil bieden. Automatisch incasseren nog niet mogelijk, evenals iDeal en kasstoringen! Ideaal zo'n internetbank ..... Gauw overstappen naar Rabo of iets in die geest.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Ik lees al deze kritieken maar ben het er niet mee eens

  Luister zie Biznerbank als een HEMA 80% kan de zaken daar vlot en on line regelen zonder gezeur! De overige 20% gaat naar Albert Heyn. Kost iets meer maar krijg je ook meer voor terug.  Zegt niets negatiefs over Bizner bank en niet nehatief over Albert Hein.

  Ik heb jaren bij een bank gewerkt (nee niet Rabo) en ik vind het concept van Bizner nog niet zo gek maar besef dat de hele formule draait om efficiency en eenvoud dus is uitgangspunt eenmanszaak en geen toestenden met bankverkalringen ed

  BeantwoordenVerwijderen
 47. @ harry

  Die vergelijking gaat niet op omdat je van bank niet zo makkelijk kunt switchen als bij het doen van boodschappen. Je loopt vroeg of laat hoe dan ook tegen de beperkingen van Bizner op. Bovendien, de rekening is niet zo gek veel goedkoper dan bij een echte bank, en daar kun je ook internetbankieren.

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Ben zelf momenteel ook bezig met het oprichten van een BV (holding). Omdat ik geen behoefte heb aan een uitgebreid aanbod van diensten en allerlei verzekeringen, leek Bizner mij ideaal. Maar inderdaad: een BV io komt er niet in.  Dus toen maar naar de ABN AMRO. Dat was even schrikken, wat een amateurs zijn dat zeg! Personeel dat niet te bereiken is (alles moet via de site of 0900-0024), dat niet weet hoe procedures werken ("Ik open zelf ook niet zo vaak een rekening voor een BV io, dus als het niet goed gaat moet je het zeggen hoor ..."), dat aanrommelt (de aanvraag blijft eerst gewoon een week op het bureau liggen en daarna nog stug volhouden dat het allemaal direct geregeld is) en tenslotte: opvallend hoge kosten in vergelijking met Bizner.  4 weken later is het eindelijk allemaal geregeld, maar vraag niet hoe. ABN heeft mijn vertrouwen gigantisch beschaamd en ik ben wéér aan het rondkijken naar een andere bank.  Nu twijfel ik erg tussen Bizner en Rabobank. Bizner is goedkoop en die koppeling met Reeleezee is absoluut een pre, maar Rabobank is niet veel duurder (7,90 euro / maand tegenover 5 euro bij Bizner) en dan heb je wel een persoonlijke accountmanager waar je op kunt vertrouwen. Een die niet zo snel van plaats verwisselt als bij de ABN.  Ondanks het feit dat ik geen incasso-contracten of contante stortingsmogelijkheden nodig heb denk ik dat het toch de Rabo wordt. Is ook handig als ik over een jaar nog eens een nieuwe hypotheek wil afsluiten en je dan al als professionele klant bekend bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 49. ik heb deze site bij de favorieten gezet ik ga zeker terug komen

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ik heb gewoon een eenmanszaakje, net gestart (januari)

  Kom ik bij de Bizner terecht want ik wil de kosten laag houden.

  Vanaf januari heb ik de rekening dus gehad,

  Ik heb nooit kunnen inloggen

  Ik heb verschillende inlogcodes gehad, waar ik steeds meer dan een week op heb moeten wachten, en die deden het dan ook weer niet.

  Ik heb nergens kunnen pinnen bij een geldautomaat.

  Ik probeer al langer dan een maand om mijn rekening gesloten te krijgen.

  Ik heb mijn eindsaldo nog steeds niet terug!

  Ik heb geen enkel afschrift gezien, dus weet ik niet wat er gebeurt is m.b.t. bij en afboekingen sinds januari.

  De helpdesk heeft mij steeds keurig te woord gestaan, maar vanaf daar lijkt er iets steeds iets mis te gaan.

  Ik heb zelfs gedreigd om een grote advertentie ter waarde van mijn nog uitstaand saldo in het AD te nemen met deze text.

  Bizner geflopt!

  Vooralsnog wacht ik nog een uurtje, op een telefoontje van Bizner.

  Ik heb namelijk gevraagd om een spoedoverboeking!!!!

  Wat denk je?

  BeantwoordenVerwijderen
 51. [...] http://www.yme.nl/ymerce/2007/12/06/bizner-niet-de-bank-voor-ondernemers/ staan veel goed beargumenteerde reacties op het functioneren en serviceniveau van Bizner. This [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Bizner, kortom:  - eenmanszaak in BV omzetten;

  - geen BV i.o. accepteren;

  - geen geld naar buitenland overboeken;

  - geen iDEAL.  "Ondernemersbank" - want de Paus is een moslim.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Ach natuurlijk!  Bizner is bedoeld voor kleine marktplaats en ebay "ondernemers"!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Grappig, net berichtje hierover geschreven (dutchento.org) toen ik dit artikel tegenkwam. Heb zelf ook een de omweg via een andere bank (ABN) 'gebruikt' om daarna een bizner rekening op te kunnen zetten. Voor integratie met reeleezee was voor mij een pré, dat ze al sinds begin 2007 iDeal integratie beloven en nog steeds niet kunnen leveren valt mij inderdaad ook wel erg tegen voor deze 'INTERNETbank voor ONDERNEMERS'...

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Uiteindelijk irriteerde ik me mateloos dat als ik is ff bijna rood stond en er een automatische betaling o.i.d. moest worden gedaan waardoor je 50 euri in het rood kwam deze terug getrokken werd. 2x gebeurt in 10 jaar. Maar je kan het niet altijd zo plannen. Daarom krediet genomen, maar daar werd veel geld voor gerekend. Dit was een van de belangrijkste redenen om naar Bizner te gaan. GRATIS kredietvoorziening. Alleen betalen als je er gebruik van maakt.

  Na alle perikelen heb ik ze gevraagd krediet te VERLAGEN naar 1.000. (voor het geval ik eens ff onder de rode lijn duik).

  Dit is het antwoord van Bizner, de slechtste zakenbank van Nederland:

  Beste heer M.....,

  Je kunt je kredietlimiet niet wijzigen. Je krediet kan niet hoger of lager zijn dan 5.000 euro. Uiteraard kun je je kredietlimiet ook volledig laten vervallen. Dit kan schriftelijk of door het terugsturen van het antwoordformulier dat bij de brief zat.

  Zoals in de brief aangegeven is Bizner kredietprovisie gaan rekenen door de bijzondere situatie op de financiele markten. Bizner moet helaas op deze situatie ook anticiperen.

  Voor het reserveren van de kredietfaciliteit moet Bizner kosten maken; deze worden nu gedeeltelijk doorberekend aan de klant.

  Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact op met Q via 0800 - 2007 of mail naar [email]Q@bizner.nl[/email]

  Bizner  Beginnen met heer en dan alleen maar jij'en en jouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Tjsa, erg onhandig van Bizner. Ze geven nog steeds geen bankverklaring af. Ze anticiperen nog steeds op een wetswijziging die er al jaaaaren aan zit te komen. Dynamische bank, dat bizner.  Hoe heb jij dat opgelost?

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Awww, ben nu vanaf augustus 2008 klant en heb geen problemen ondervonden tot nu toe (afkloppen). Nou zal het nog wel enige tijd in beslag nemen voordat ik een bv zal zijn maar dat wist ik dus niet, van al die "ja, wij zijn een businessbank" en "nee, u hebt een" ...wacht even het is natuurlijk "nee, JE hebt een ander soort bedrijf en dan kan het niet" complexer kunnen ze het eenvoudig niet maken denk ik dan.

  En geen betalingen naar het buitenland? Wow, heavy! Nou doe ik de meeste internationale betalingen via Paypal, alles gelijk in beeld. Nou heb ik nog niet geprobeerd vanaf Bizner naar Paypal over te maken dus...afwachten wat dat wordt.

  Verder biedt Bizner nog steeds geen Ideal aan en dat is ronduit slecht te noemen. Ik heb daar ook al eens over gemaild. Kreeg een beste dooddoener die hier ergens al beschreven is en het kwam er op neer dat ze het gewoon niet wisten/weten.

  Voorlopig kan ik er mee toe en ik was (nog) niet van plan om te lenen. Zodra één van genoemde zaken aan de orde is en problemen geeft, dan weet ik nu dat ik aan een andere bank moet denken. Bizner wordt dan helaas Biznee voor mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Heb net even gebeld of het nog steeds niet mogelijk is een bankverklaring aan te vragen:  'Nee meneer, dit proces is bij ons niet ingericht'.  Jammer, want ik zie zeker de voordelen van dit concept.

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ik heb in november vorig jaar een BV overgenomen van een collega , deze had hier reeds een Bizner rekening bij , ik dacht mooi zo  Na enige tijd het te gebruiken besloot ik toch maar om even bij de Bizner de bestuurderwijzigingen door te geven , en een nieuwe ban/betaalpas aan te vragen op mijn naam.  Ik heb nog met Qbizner gebeld en gevraagd of dit geen probleem gaat opleveren omtrend het internetbankieren i.v.m de wijziging  De heer gaf mij aan dat ik gewoon gebruik kon blijven maken van het internetbankieren en dat de oude pas , pas geblokkeerd werd zodra de nieuwe werdt verstuurd.  Niet is minder waar ! Ik kan nu wel inloggen maar op mijn rekening geen betalingen verrichten , in beeld komt deze rekening is geblokkeers KCCB01 als code  Nou lekker als je als ondernemer je personeel moet betalen !!!  Ik ben er helemaal ZIEK van

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik ben nu na een aantal weken verder te zijn er nog zieker van dan dat ik reeds was.  Mijn rekening is nog steeds geblokkeerd en heb intussen een nieuwe rekening bij de plaatselijke Rabo geopend , zonder problemen  Door bizner werdt mij namelijk verteld vorige week dat er te weinig wederzijds vertrouwen is en dat zij daarom de rekeningen zullen opheffen.  Dus ik geef aan afgelopen maandag dat ik de tegoeden dan graag naar mijn raborekening zie overgeschreven, nou dit is er nog steeds niet!

  en zou volgens de bizner max 2 werkdagen duren , ja ja !

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Ik bankier nu inmiddels een jaar bij Bizner en ben het echt spuugzat. Iedere keer verbaast het mij weer met welke arrogantie Bizner-klanten benaderd worden, alsof je blij mag zijn dat ze je als klant hebben toegelaten.  Ik heb een Bizcard (de Bizner creditcard). Onlangs werd het bedrag dat ik vorige maand met de Bizcard had betaald tegelijkertijd met een grote eenmalige incasso van een leasemaatschappij (i.v.m. aanschaf van een tweetal leaseauto's) van onze rekening afgeschreven. Met als gevolg dat we even een paar dagen "rood" stonden terwijl er geen kredietlimiet met Bizner was afgesproken. Binnen 3 dagen was het saldo weer aangevuld, maar kennelijk was dat voor Bizner nog niet snel genoeg. Prompt werd ook de Bizcard "tijdelijk geblokkeerd".  Dus wij in alle redelijkheid contact opgenomen met Bizner om e.e.a. uit te leggen. De reactie van Bizner: pas wanneer er minimaal 10 dagen achtereen minstens 2500 euro op de rekening heeft gestaan, wordt de Bizcard weer geactiveerd. Voor kleine bedrijfjes is dat best een hoge eis.  Ik heb de Bizcard maar opgezegd en overweeg sterk om die hele ***bank maar in te ruilen voor de Postbank. Wat een zielige vertoning zeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Wat een toestand, ik heb dus ook een bizner account. De bankrekening gebruik ik dus niet meer. Meeste betalingen gaan dus via ING nu.

  Maar goed, ik heb dus ook een Lening van Bizner.  Allemaal heel snel geregeld, aanvraag 10.000 kreeg ik ook netjes. Omdat we 25.000 konden lenen maar ik dit eerst niet aanwilde eerst dus die 10.000 aangevraagt. Geen probleem  Na enkele maanden wilden we toch van die 10, 25 maken dus ik dacht de lopende lening te verhogen......helaas bleek dit dus niet zo te zijn en had ik 2 lening ipv 1 (betaling terug binnen 36 maanden aflossing bijna 800 euro per maand)

  Ik doorgeven dat dit niet de bedoeling was en ik graag 1 lening van 25.000 wilde met als het kon liever 48 maanden, zelfs 36 scheelde me al 200 per maand.  Dit kon dus niet, ik was 2 leningen aangegaan en daar moet ik het mee doen. Op het moment loopt het niet zo geweldig in de zaak, dus die 800 per maand ophoesten is een hele klus. Ben helaas ook niet altijd netjes optijd met betalingen. Ze zullen er waarschijnlijk wel een keer genoeg van krijgen. Maar ik doe mijn best het allemaal rond te krijgen met hun. Wil geen shit maken, maar meedenken doen hun ook totaal niet.  Achteraf had ik nooit bij Bizner moeten lenen, lening is nu dus te duur ivm die 2 aparte leningen. Dacht dat het samengevoegt zou worden ben bang dat het helemaal spaak loopt nu omdat ik gewoon geen kans krijg om alles netjes op te lossen nu het in de winkel wat terugloopt.  Maar ze willen niet praten, alleen maar boze reacties door de telefoon. Betalingen worden niet correct afgeboekt. Vraag ik per mail om uitleg welke betalingen ze gedaan hebben, dan krijg ik een overzicht dat ze 3 x februari hebben geboekt ofzo. Terwijl ik de datum er steeds bij zet.  Komen er niet meer uit, hun zeggen meer geld te krijgen nog dan dat ik zelf in mijn gegevens heb staan. Wordt er een beetje gek van, maar tevens ook angstig wat ze gaan doen als ik niet meer zo snel kan betalen. Loop nu dus 2 termijnen achter ( van iedere lening 1) in het begin kreeg ik steeds een papier met een overzicht wat ik moest betalen, nu moet ik maar inloggen zeggen ze om te zien wat er nog open staat.  Ik weet dat ik betalen moet, het is ook mijn bedoeling niet om het spaak te laten lopen. Maar helaas loopt het niet zoals ik gehoopt had. Maar meedenken met de ondernemer is bij Bizner geen denken aan.  Het geld moet gewoon zsm terug, geen discussie mogelijk

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Wat mij erg verbaasde, was dat ik een brief van Bizner kreeg over hun dienstverlening. Ze gingen de mogelijkhied om rood te mogen staan, belasten. Dus als je nooit rood stond en eigenlijk niet van plan bent om ooit onder de nul te komen, dan moet je toch 6,25 per maand (!!!) betalen.
  Doen andere banken dit ook? 6,25 per maand vragen aan mensen die niet rood staan?

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Volgens mij is er geen onbeschoftere bank dan Bizner.

  Een jaar geleden hebben ze mijn Bizcard geblokkeerd omdat ik voor de betaling van één maandtermijn toevallig even niet voldoende saldo had. Kan gebeuren toch? Ze wilden de card pas weer deblokkeren op het moment dat ik gedurende 10 dagen minimaal 2500 euro op de BETAALrekening (hierover wordt dus geen rente vergoed) zou laten staan.

  Paar maanden later bedacht ik mij dat ik al maanden aan deze voorwaarde voldeed maar dat de Bizcard nog steeds geblokkeerd was. Dus even met Bizner gebeld: "Hoe kan dat nou?"

  Hun antwoord:

  "Je hebt in een jaar tijd 3 keer rood gestaan. Daarom wordt de Bizcard nu definitief geblokkeerd."

  Pfffff wat een arrogantie
  Maar snel terug naar de ING

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Ik weet zeker dat Bizner deze pagina gegoogled heeft, en dacht, ach we luisteren niet naar de klant. Je raadt het al. De Rabo bank stopt volgende jaar 2011 met Bizner. Ik had zo graag klant willen worden...

  http://www.adformatie.nl/nieuws/bericht/rabo-staakt-bizner/

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Maar intussen heb ik wel een creditcard van hen gekregen!
  Ze belden me op om te zeggen dat ze ontdekt hadden dat de computer fouten maakte, waardoor mensen onterecht werden afgewezen voor een creditcard. Na een week handwerk, had ik mijn offerte in huis.

  Jammer dat ik dalijk bij de Rabo zit. Dat had ik niet gewild!

  BeantwoordenVerwijderen
 67. [...] een website waar kritiek op Bizner werd gegeven, liet ik mijn goede ervaringen dan ook zien. Maar later raakte ik toch meer en meer ontevreden. Toen de bank besloot om de kosten [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Overstappen als je wilt? Mijn onderneming is ongeveer gelijk met Biznerbank beëindigd en bezig via andere wegen een doorstart te maken. Ik heb Bizner netjes op de hoogte gebracht van mijn verhuizing en tijdelijke uitschrijving bij de KvK. Er werd gezegd dit via de site te regelen. Netjes heb ik mijn nieuwe adres ingevuld. Nog geen dag later kreeg ik het bericht dat mijn rekening stopgezet was i.v.m. mijn uitschrijving bij de KvK. Ook deelde Bizner mee dat ik mijn krediet voor 31 mei 2010 geheel moest inlossen, want anders zouden er incassokosten bijkomen en juridische stappen ondernomen worden.
  Ik en mijn onderneming is niet gebaat bij rentepercentages van 9,5%, +/- 40 euro per maand. Dar begrijpt iedereen neem ik aan. Dus als ik het bedrag in een keer zou kunnen inlossen….?? Doe ik dat ook natuurlijk. Wel heb ik Bizner gecontacteerd over een afbetalingsregeling van 150, - euro per maand (+/- 40 euro daarvan gaat op aan rente). Ze zouden dit in overweging nemen en erop terugkomen 15 april 2010 heb ik een reactie ontvangen op mijn voorstel. Ik moest binnen tien dagen 150, - euro overmaken en binnen 3 weken zou ik uitsluitsel krijgen of mijn regeling geaccepteerd wordt. Dit is dus niet het geval, ondanks het sturen van diverse mailtjes geen reactie. Bizner verhoogt de rente op kredieten zonder reden en verlaagt de rente op spaarrekeningen net zo makkelijk. Mag dat eigenlijk wel?

  BeantwoordenVerwijderen
 69. [...] heeft overigens niet zulke positieve ervaringen. Terwijl op een ander blog weer wel erg positieve dingen geroepen worden over Bizner. Misschien [...]

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Dit is in kennis te stellen voor het grote publiek dat Mr.Brumfield lening bedrijf, heeft
  geopend een gelegenheid om een ieder die behoefte hebben aan enige financiële help.We
  geven lening aan particulieren, bedrijven en bedrijven onder een helder en
  begrijpelijke termen en conditie. vriendelijk vul het aanvraagformulier
  hieronder en stuur het naar ons op via e-mail: Brumfieldloanfirm@gmail.com
  Leners benodigde informatie te vullen en terug.

  naam:
  leeftijd:
  Geslacht:
  Burgerlijke staat:
  adres:
  Plaats:
  Provincie / staat:
  Zip / postcode:
  land:
  telefoon:
  E-mail:
  Staat Doel van de lening:
  Lening Bedrag:
  Lening Duur:
  Netto maandinkomen:
  Hebt u een aanvraag voor een lening voor?
  zo ja hoe is het gegaan.

  In ontvangstbevestiging aan deze e-mail, kunnen we beginnen met de verwerking van
  uw loan.There is meer te winnen door het verkrijgen van een lening van deze
  company.Contact ons op voor meer informatie via E-mail: Brumfieldloanfirm@gmail.com
  Met vriendelijke groeten

  De heer Groen Brumfield

  BeantwoordenVerwijderen