woensdag 23 augustus 2006

Hoe succesvol is YouTube?

Aan het ontbijt hebben we met de Redmond4 (1, 2, 3, 4 + Joost & Arnout) een discussie over hoe succesvol YouTube nu eigenlijk is. Na wat zoekwerk blijkt dat YouTube 72 miljoen pageviews per MAAND heeft, en dat er 100 miljoen videos per DAG bekeken worden. Maar waar dan? En als dat niet vooral op www.youtube.com is, hoe zal er dan straks geld aan verdiend worden? En als het vooral (90%+?) op andere sites is, hoe 'sterk' is de positie van YouTube dan t.o.v. concurrenten die een vergelijkbare of zelfs betere dienst hebben? Er wordt vooral geschreven over YouTube als bestemming/website, maar het succes in termen van aantallen komt daar niet vandaan...

4 opmerkingen:

 1. ha yme!

  Redmond? Midden in de death star?? :-)

  Bizarre cijfers...ik wist niet dat ze bijna geen pageviews hadden, zelfs spaces NL heeft nog meer. Bij wijze van spreken dan. ;-)

  snel weer een drankje doen als je terug bent!

  Raymond

  BeantwoordenVerwijderen
 2. kloppen die getalletjes wel?

  70 mln pageviews per maand, 100 mln video's per dag?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Youtube heeft al reclame in de video's gestopt. Zie ook:
  http://www.molblog.nl/reacties.php?nieuws=3389

  Zelf ben ik benieuwd hoe dit het gebruik zal beinvloeden. Zeker met het oog op de vele concurrentie die het niet doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zie in YOUTUBE een van de richtingen waar het naar toe gaat met broadcasting. Het is overigens geen nieuwe richting want "self generated content" kennen we al 30 jaar op TV als "funniest home video's". Het succes is te verklaren, ondanks de mogelijkheden van Digitale Televisie blijven de aanbeiders ervan niets meer doen dan over de verbeterde kwaliteit te zeuren en benutten de interactieve mogelijkheden niet of nauwelijks. Met de "viewer" in control heeft het Internet natuurlijk een heel ander verwachtingspatroon neergezet bij de consument en TV blijft hopenloos achter. Nu kan die consument zelf de producer, filmer en hoofdpersoon zijn in zijn eigen film , documantaire, oid en kan de kijker wel zelf bepalen wat hij of zij wil zien. Ik ben gek op YOUTUBE ook de oude content met bijzondere opnames van bands uit de jaren 70, races in de jaren 50, etc. maakt het voor de 40+ generatie helemaal te gek.

  So, who is in control? Jij, ik en niet een of andere programma coordinator die geen clue heeft van wat jij en ik willen zien.

  YOUTUBE is zeker niet de toekomst van broadcasting want een grote groep wil nog steeds voorgekouwde formules en programma's maar de cijfers verbazen mij niet. Its only just begun.....

  BeantwoordenVerwijderen